#2 in de serie ‘interview vragen’

Iedere week geeft G-Nius collega Michael Bandel handige tips over interview vragen. Deze week behandelt hij de vraag; “Wat is het resultaat waar je het meest trots op bent?”

#2 in de serie interview vragen; Vraag: “Wat is het resultaat waar je het meest trots op bent?”

Een prachtige vraag om te laten zien wat je bereikt hebt. Ook om te laten zien hoe je dit aangepakt hebt.

Antwoord:
wat men graag wil weten is: ben je in staat om je kwaliteiten en skills (harde en zachte) goed te gebruiken. Je antwoord kan een goede manier zijn om te laten zien of je resultaat haalt. Zeker ook een manier om te laten zien of je een bepaalde strategie gebruikt en aanpassend vermogen hebt.

Welke stappen heb je (en of het team) gezet, hoe heb je het proces aangepakt en wat is de doorslag geweest om het resultaat te behalen.

In mijn geval zou dat kunnen zijn:
“Door goed ons huiswerk te doen, hebben we ervoor gezorgd dat we alle stakeholders in kaart hebben gebracht. Vervolgens via diverse kanalen achterhaald welke doelen/uitdagingen zij hadden voor de komende jaren. Die doelen/uitdagingen zijn met de stakeholders besproken. Vervolgens zijn we samen gaan denken over oplossingsmogelijkheden. Daarna hebben we onze dienstverlening perfect aan laten sluiten bij hun doelen. We hebben ze geholpen in plaats van te verkopen. Dit heeft geresulteerd in een tevreden nieuwe klant met een significante omzet.”

Wij wensen je alvast veel succes

In de blog serie ‘Interview vragen’ geeft Business Manager Michael Bandel antwoord op veel voorkomen vragen tijdens een kennismakingsgesprek. Wil je op de hoogte blijven? Volg dat onze blog of volg onze LinkedIn pagina.