#4 in de serie ‘interview vragen’

Deze week in de serie ‘interview vragen’: “Ben je een teamplayer of een individualist?”. Onze collega Michael Bandel deelt zijn kennis om je te helpen bij het geven van het juiste antwoord tijdens een kennismakingsgesprek.

Dit is een mooie en lastige vraag (vind ik). De meeste mensen zijn het namelijk beiden. Aan de ene kant is het zo dat door samen te werken je over het algemeen verder komt, en bij grote trajecten werk je als snel in een team. Aan de andere kant dien je ook een individualist te zijn. Je hebt vaak een eigen doel en zult moeten laten zien dat je kunt ‘scoren’, de opdracht binnen kunt halen.

Zorg dat je een concreet antwoord paraat hebt.

????????: wat men graag wil weten is: ga je in het team passen en voeg je waarde toe of juist niet. Niemand wil een professional in zijn team die volledig individueel werkt en de moraal van het team naar beneden haalt.

Het is van belang om aan te geven dat je zowel in teamverband en als individu kunt werken. Dat je open staat voor samenwerking, jezelf ontwikkelen in het team en een positieve bijdrage aan het team zal leveren. Benoem enkele concrete voorbeelden waaruit blijkt dat je zowel in teamverband en als individu kunt werken.

??? ???????? ???????? ??? ????:
“Ik ben beide. In teamverband stel ik me behulpzaam op naar collega’s en sta met raad en daad voor ze klaar. Wanneer het om grote trajecten gaat, werk ik graag samen aan het traject. Juist omdat we meerdere inzichten hebben, nog betere oplossingen kunnen bepalen en enkele collega’s andere expertise hebben dan ik. Aan mij de taak om de passende oplossing aan de klant voor te leggen en de opdracht binnen te halen”.

Iedere week behandelt onze collega Michael vragen die je tijdens een interview kan verwachten. Volgende week geeft hij tips voor de vraag: “Ben jij een teamspeler of een individualist”. Hou onze website in de gaten of volg ons op LinkedIn