#1 in de serie ‘interview vragen’

Met 20 jaar ervaring hebben wij ook de nodige expertise opgedaan op het gebied van kennismakingsgesprekken en sollicitatiegesprekken. En deze expertise willen wij graag met je delen. Om jou te helpen de beste versie van jezelf te laten zien tijdens een interview geeft onze collega Micheal Bandel je handige tips.

#1 in de serie interview vragen; Vraag: “Vertel eens wat over jezelf”

Een heerlijke open vraag waar menig professional wat zenuwachtig van wordt. Hoe ga je de vraag beantwoorden?

Waar wil de interviewer naartoe met deze vraag? Wat kun je wel zeggen en wat niet?

Antwoord:
Wat men graag wil zien is; hoe je communiceert en de balans laat zien tussen je professionele leven en je privéleven.

Men wil je graag leren kennen.

Men wil zien of je op een natuurlijke manier over jezelf kunt vertellen, een zakelijk aspect erin kunt opnemen en tegelijk een connectie kunt maken met de interviewer. 

In mijn geval zou een antwoord kunnen zijn:

“Ik speel graag golf en vind het proces om beter te worden erg interessant, speel graag met vrienden. Ik hou van de gezelligheid en het competitie-element. 

Ik werk meer dan 20 jaar in sales en vind het erg belangrijk om mijn klanten goed te begrijpen.
Dit doe ik door vragen te stellen, te luisteren en door te vragen. Hierdoor ben ik in staat om een passende oplossing te bieden of een kans te creëren voor mijn klant.”

Wanneer je uitgenodigd bent voor een kennismakingsgesprek, is de kans groot dat deze vraag de revue passeert. Wees dus voorbereidt op de vraag en bedenk wat je kan vertellen. Door hierover na te denken wordt je niet verrast tijdens het gesprek en kan je een kort en duidelijk antwoord geven.

Wij wensen je alvast veel succes

In de blog serie ‘Interview vragen’ geeft Business Manager Michael Bandel antwoord op veel voorkomen vragen tijdens een kennismakingsgesprek. Wil je op de hoogte blijven? Volg dat onze blog of volg onze LinkedIn pagina.