Hoe maak ik een CV?

Een curriculum vitae (cv) is een duidelijk overzicht waarin je beschrijft welke kennis, vaardigheden en werkervaring je bezit. In je sollicitatie- of motivatiebrief beschrijf je waarom jij vindt dat je geschikt bent voor openstaande rol. Met je cv laat je de feiten zien die dit onderbouwen. Het is dus belangrijk dat je de juiste gegevens vermeld en juist jouw sterke punten benadrukt. Om je hierbij te helpen hebben wij een aantal tips die wij delen in de onderstaande video.

Wat moet er in een cv?

Recruiters gebruiken een cv om te zien of jij geschikt bent voor de openstaande rol. En om een afweging te maken tussen jou en andere kandidaten. Zij willen in een oogopslag zien of jij de juiste ervaring, opleiding en vaardigheden hebt. Om dit overzichtelijk te maken verdeel je jouw cv in de volgende onderdelen:

– Persoonsgegevens
– Profielschets
– Opleidingen
– Werkervaring
– Persoonlijke en professionele vaardigheden
– Interesses en hobby’s

Wil je een foto aan je cv toevoegen zorg er dan voor dat dit een duidelijke en representatieve foto is.

Onze tips voor een goed cv

Met sterk cv kan je jezelf onderscheiden van andere professionals. Het is dus van belang dat recruiters direct zien wat jou geschikt maakt voor de rol. In de onderstaande video leggen wij kort uit welke onderdelen essentieel zijn en hoe je de opmaak overzichtelijk en duidelijk weergeeft. Probeer alleen relevante informatie te noemen. Je kan dit doen door je cv af te stemmen op de rol of het bedrijf.

Ben je helemaal klaar met het opstellen van jouw cv? Vergeet deze dan niet aan ons te versturen. Zo kunnen wij je snel helpen met het vinden van een passende rol. Upload hier jouw cv.

Mocht je na het zien van deze video nog vragen hebben, neem dan contact op met een van onze Business Managers. Zij helpen je graag verder.