Een G-Nius professional in Polen

Graag stellen we je voor aan Wojciech Sudol. Wojciech is een ervaren WMS-consultant/IT-project manager. Sinds oktober 2022 is hij werkzaam voor G-Nius vanuit Polen. In dit interview lees je hoe de samenwerking met Wojciech tot stand is gekomen en wat hij doet als WMS-consultant.

Hoe ziet jouw loopbaan eruit?

In 2011 ging ik op vakantie naar Nederland om bij mijn vrouw te zijn. Zij werkte hier inmiddels al een tijdje. Tijdens mijn vakantie kreeg ik een aanbod voor een baan in Nederland, deze heb ik direct geaccepteerd. Het was een project voor 2 weken, maar uiteindelijk ben ik langer in Nederland gebleven.

In de jaren daarna heb ik bij grote organisaties gewerkt zoals DHL, Panalpina (later DSV). Ik heb voor mijn werk veel plekken binnen Europa, Azië en Amerika bezocht. Binnen deze organisaties heb ik veel groei doorgemaakt. Bij DHL ben ik begonnen als Controller/Operator. Daarna heb ik gewerkt als Tester, System Administrator en uiteindelijk als Business Analist/Developer.

Bij DSV heb ik twee jaar lang de functie van Team Lead vervuld. Nu werk ik als WMS-consultant voor G-Nius.

Hoe ben je in contact gekomen met G-Nius?

In 2018 werd ik gecontacteerd door een oud-collega die al eens voor G-Nius als Consultant had gewerkt. Ik kende hem vanuit mijn eerdere baan bij DHL. Hij raadde mij aan om eens naar G-Nius te kijken.

Na een kennismakingsgesprek met Leo bleef het een paar jaar stil. Leo heeft mij in de tussentijd wel een aantal keer een berichtje gestuurd om het contact te onderhouden.

Wat heeft G-Nius voor jou gerealiseerd?

In 2022 wilde ik terug naar polen, vanuit mijn werkgever was dat helaas niet mogelijk. Dat was een reden om verder te kijken. Omdat ik al langer contact had met Leo en dit als prettig ervaarde was G-Nius de partij waar mijn voorkeur direct naar uitging.

G-Nius heeft mij geholpen bij het vinden van een passende opdracht in Polen. Zij zijn hierdoor voor mij meer een partner dan een werkgever.

Aan welk project werk je nu bij G-Nius?

Op dit moment werk ik voor Pepco in de rol als Analist/Tester en uiteindelijk verandert dit in een Supporter en Trainer rol.

We helpen het team van Pepco met het leren begrijpen van het JDA-systeem.  Het voordeel is dat ik, net als het team, Pools spreekt.

Ik werk rechtstreeks met consultants van Blue Yonder Company, de makers van het JDA-systeem. Door met dit team te werken en te leren til ik mijn kennis van hun systeem naar een nieuw niveau. Dit kan later nieuwe deuren voor mij openen.

Je woont in Polen en werkt voor G-Nius. Hoe ervaar je dit?

Het op afstand werken voor G-Nius voelt natuurlijk. Het contact met G-Nius ervaar ik als erg prettig. Er is veel vriendelijk en persoonlijk contact.

Dankzij corona had ik al ervaring met remote/hybride werken. Daarbij heb ik, al voordat er lockdowns waren, meerdere projecten gehad waarbij werken op afstand de norm is. Zoals bijvoorbeeld een project in Hong Kong, hiervoor was ik 1 week in Hong Kong en de rest van de tijd werkte ik remote.

Hoe onderscheidt G-Nius zich?

G-Nius is een kleine organisatie, daardoor is het niet te vergelijken met grotere organisaties. De manier waarop er snel een project voor mij is gevonden vind ik erg fijn. Ik heb ook echt het gevoel dat er tijd en aandacht aan mij wordt besteed.  

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor jou bij G-Nius? Kijk op onze vacaturepagina voor onze openstaande rollen. Wil je liever eens persoonlijk kennismaken? Neem dan contact met ons op via info@g-nius.nl of 0736101469.