Maak kennis met G-Nius Rick Schouten

Maak kennis met G-Nius Rick Schouten. Naast zijn werkzaamheden als IT-professional zet Rick zich actief in als vrijwilliger bij Bikers Against Child Abuse. Rick stelt zich graag kort voor en vertelt over zijn professionele en persoonlijke passies.

“Hoi! Een nieuwe G-Nius hier, Rick Schouten is de naam. Afgelopen april ben ik met een deta-vast constructie begonnen bij Onderwijsgroep Punt Speciaal. Hiervoor heb ik in de detachering gewerkt en bij diverse grote en kleine bedrijven actief geweest. Mijn specialiteit ligt in het Functioneel Beheer en efficiëntie.

Via Monsterboard ben ik een keer gebeld door Frank, ik was niet actief op zoek maar blijkbaar had ik ooit maanden geleden mijn cv op actief gezet. Het was een onverwacht belletje wat snel klaar was, ik had namelijk geen interesse in een tijdelijke opdracht. Ik zat goed waar ik zat en wilde niet per se weg. Frank is geen opgever en heeft bij de opdrachtgever navraag gedaan of ze ook interesse hadden in iemand die wat langer wilde blijven dan tijdelijk, dat bleek het geval. Daarna was het snel rond, de klik was er tussen mij en Punt Speciaal en het onderwijs heeft altijd een plekje in mijn hart gehad.

Het was fijn om mee te maken hoe G-Nius snel heeft kunnen schakelen, hoe alles goed doorgesproken en uitgelegd werd en snel rond was.

Bij Punt Speciaal ga ik me bezighouden met ondersteuning voor het Speciaal Onderwijs. Ik zal me vooral gaan richten op applicatie support en functioneel beheer. We gaan zaken effictienter inrichten, kijken waar we kunnen optimaliseren en het voor gebruikers en beheer leuker en makkelijker kunnen maken. Dit gaat van het uitrollen van apps tot aan inrichten van Office365. Lekker divers!

Naast mijn privé en werk ben ik ook actief als vrijwilliger. Dit doe ik bij Bikers Against Child Abuse (B.A.C.A.). B.A.C.A. is een vereniging van motorrijders die een missie hebben.

Er zijn misbruikte en mishandelde kinderen die dagelijks te maken hebben met angst. Bijvoorbeeld de angst om een verdachte/dader tegen te komen of angst op herhaling van het misbruik of de mishandeling.

B.A.C.A. bestaat met de bedoeling een veiliger omgeving te realiseren voor misbruikte en mishandelde kinderen. Wij zijn allemaal motorrijders met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) die kinderen de kracht willen geven niet bang te zijn voor de wereld waarin ze leven. Wij staan klaar om de beschadigde helden te ondersteunen door ze te betrekken bij een bestaande verenigde wereldwijde organisatie. We werken samen met lokale en landelijke groepen en instanties die al kinderen beschermen.

Naast dat je me kan herkennen aan het sikje onder het mondkapje kan het ook zijn dat ik op locatie kom met een motorrijders vest aan met op de voorkant een aantal patches en op de achterkant een grote B.A.C.A.-backpatch, dit is het symbool voor kinderen voor herkenbaarheid. Zien ze iemand lopen met de backpatch op de rug, dan weten ze dat dat familie van ze is.

Meer informatie over Bikers Against Child Abuse vind je op onze website: dutch.bacaworld.org

Tot zover!  Groet,

Rick Schouten”