Onboarding tijdens Corona

John Goewie:
Als integratie-middleware specialist op een zeer breed IT vlak met in het grootste gedeelte op interface en EDI (Electronic Data Interchange), word ik door verschillende detachering bureaus best vaak benaderd. Op de meeste aanbiedingen van deze detachering bureaus ga ik niet eens op in, gewoonweg omdat de soms onpersoonlijke benadering hiervan niet bij mij past.
Ik heb graag een face-to-face relatie met elkaar en zoek ook een achterban die gaandeweg mij begeleid en ondersteund. En daarnaast vooral mij als persoon ziet achter het werk wat ik uitvoer.
Dit was nu precies het verschil wat G-Nius maakte. De benadering en luisterend oor naar wat je nu precies zoekt en wat je gelukkig maakt.

Inmiddels is het drie jaar geleden begonnen toen Leo Keller mij benaderde voor een vrijblijvend gesprek en we hadden al meteen een prettige persoonlijke kennismaking. Gewoon om elkaar te leren kennen en waar we voor staan in het leven, wat mijn achtergrond in werkverleden is geweest en dat de balans van leven en werken voor mij zeer belangrijk is. We hebben hier zeker raakvlakken in met elkaar. Al vanaf dat moment heeft Leo in mijn telefoon als contact gestaan (wat ik nooit doe) gewoonweg om hem niet te vergeten en contact mee te onderhouden voor mogelijkheden in de toekomst.

Gedurende deze 3 jaar hebben we zo nu en dan contact met elkaar gehad om te kijken waar we staan en of er mogelijkheden zijn om iets te betekenen voor elkaar. Nooit opdringerig en altijd in een fijn luchtig gesprek met elkaar. Zo was het contact ook gelegd, enkele weken voor COVID-19 uitbrak.
Inmiddels was ik al bezig met iets anders te zoeken qua uitdaging. Op dat moment kostte het werk mij namelijk veel moeite om elke dag te reizen door heel Nederland. Het maakte me ongelukkig. Nederland is veranderd en we staan zoveel tijd in de file. Ik wilde dichter bij huis en had nog andere wensen. Na mijn wensen te hebben besproken met Leo, kwam hij direct met enkele suggesties die mij mogelijk konden helpen in mijn huidige situatie.

Na 3 jaar, was dan eindelijk het juiste moment aangebroken om met elkaar hierop in te gaan. Ik zocht, G-Nius bood aan. Het was meteen raak bij het eerste functieprofiel. Een baan die precies bij me past en ook nog eens extra uitdagingen gaven die ik zocht. Zogezegd, zo gedaan. Leo heeft me het gehele traject begeleid en geadviseerd naar deze werkgever. Via een deta-vast constructie heb ik besloten om bij G-Nius in dienst te gaan.

Ik nam ontslag bij mijn oude werkgever en nam 1 maand extra vakantie op, voordat ik zou starten met mijn nieuwe uitdaging. Toen kwam COVID-19. Dat was even slikken, waar gaat dit naar toe? Heb ik straks nog wel een baan? Ik heb net ontslag genomen en precies vakantie gepakt in de COVID-19 uitbraak en ik moest zelfs nog beginnen aan mijn nieuwe uitdaging. Hoe gaat dit aflopen?

Leo en ik hebben elkaar in deze vakantieperiode op de hoogte gehouden of alles nog wel door zou gaan. Door o.a. de vertrouwensband die de opdrachtgever heeft met G-Nius, en ook in mij, is het gelukkig gewoon doorgegaan.

Op dit moment werk ik thuis via G-Nius en het gaat heel goed. Ik ben zeer content en het geeft mij een fijn gevoel dat ik een achterban heb zoals G-Nius. Ik heb weer plezier in het uitvoeren van mijn werkzaamheden en heb ook weer nieuwe uitdagingen. Daarbij mag ik diverse klanten ondersteunen in hen weg naar automatisering waar ik ontzettend veel energie uithaal.

Ik ben ervan overtuigd dat we er een mooie tijd van gaan maken en wil via deze weg nogmaals mijn dank uitspreken naar G-Nius voor het vinden van mijn nieuwe uitdaging.