De arbeidscijfers van het derde kwartaal 2020 laten zien dat het aantal IT-vacatures is afgenomen tijdens de coronacrisis. Toch is het tekort aan IT-professionals op de markt gelijk gebleven. Talent blijft dus schaars. Uit onderzoek van Intelligence Group blijft dat 14% van de meest schaarste functies op de arbeidsmarkt IT-functies betreft.

Het lijkt erop dat door de coronacrisis het aantal openstaande IT-vacatures is gedaald. Maar de dalende trend lijkt zich wel te stabiliseren, geeft Intelligence Group aan. Ondanks dat er minder vraag is naar IT-professionals is er nog wel degelijk sprake van krapte en schaarste op de arbeidsmarkt binnen de IT-sector. IT’ers blijven gewoon erg gewild.

Dit zijn de meest schaarse IT-functies van dit moment:
– Netwerk- en systeemtechnici
– Managers informatie- en communicatietechnologie
– Systeembeheerder
– Applicatieprogrammeurs
– Databank- en netwerkspecialisten

Bron: Intelligence Group

Het aantal applicatieprogrammeurs zijn nu het meest schaars, maar lijken niet schaarser te worden. Voor een actief werkzoekende applicatieprogrammeur zijn er gemiddeld 19 vacatures die openstaan. Bij de overige IT-functies binnen de top-5 neemt de schaarste wel (iets) toe. De grootste toename in schaarste is te zien binnen de databank- en netwerkspecialisten. Wanneer zij actief zoeken is er slechts keuze uit 9 openstaande vacatures.

Om de schaarste op de IT-markt op een nieuwe manier te benaderen wordt er door recruiters vaak ingezet op nieuwe functienamen. Via deze manier proberen zij hun openstaande rollen te onderscheiden van andere vacatures. Zo zijn er het afgelopen jaar bijna 28 duizend nieuwe IT-functiebenamingen bijgekomen. De onderstaande top-10 geeft wellicht een goede reflectie van de huidige ontwikkelingen en nieuwe strategieën op de arbeidsmarkt.

1. Manager Data en Informatie
2. BI Consultant/Developer
3. Teamlead Infrastructuurdiensten
4. Microsoft Power Apps Consultant
5. E-Commerce & ERP Consultant
6. Intelligent Automation Consultant
7. SAP Front-end Development Consultant
8. Applicatiebeheer Archieven
9. Cybersecurity Advisor
10. Team Lead Threat Intel COE Security

Bron: Jobdigger

Bekijk hier alle IT-vacatures die wij op dit moment hebben openstaan.

Ben jij op zoek naar IT-professionals maar krijg je ze niet gevonden? G-Nius helpt je graag mee. Met ons uitgebreide netwerk en jarenlange ervaring kunnen wij snel inspelen op jouw vraag. Onze betrokken en toegewijde Business Manager gaan op zoek naar de perfect match tussen jou als opdrachtgever en de IT-professional die past bij de rol. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via info@g-nius.nl of bel +31 (0)73 610 14 69.

Meer relevante artikelen

Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie
WhatsApp community voor freelancers