G-Nius draagt bij!

In het verleden heeft G-Nius al structureel bijgedragen aan goede doelen over de hele wereld. Momenteel zetten we ons in als vrienden van John in Kenia. Hierbij ondersteunen we Fredric en zijn zoon John. John zit in het tweede jaar van de middelbare school. Te weten de Chavakali High School. Dit kan hij enkel doen door financiële bijdragen te ontvangen van goede doelen.

 

Fredric en John wonen in de Chavakali locatie in regio County. Dit ligt in het westen van Kenia. Hier is het grootste deel van de bevolking (62%) arm. Dit wil zeggen dat ze onder de armoedegrens leven en in veel gevallen ook geen toegang hebben tot elektriciteit. Het grootste deel van de inkomsten komen  voornamelijk uit de agrarische sector. Dit is helaas niet voor iedereen beschikbaar.

 

De Chavakali High School is een jongensschool en bestaat al sinds 1910. De school is opgericht met een religieuze achtergrond en puur voor de kinderen in de buurt. De oprichters wilden een veilige plek voor hun kinderen hebben. De visie is: “Kwalitatief onderwijs voor het leven”

 

In Kenia hebben veel mensen het moeilijk. G-Nius beschouwt het als een morele daad om door zulke kleine projecten bij te dragen aan een betere wereld.