G-Nius | Formule 1 GP de Catalunya | 2019

Na het harde werken en het succesvol behalen van de doelstelling over 2018 werd Team G-Nius beloond met een teamuitje. Erg vroeg op de zaterdagochtend werd de reis gestart richting Eindhoven Airport. Daar werd na een lekkere kop koffie het vliegtuig genomen richting Barcelona om de Formule 1 GP de Catalunya bij te wonen. Na aankomst op de luchthaven werden we opgehaald door onze chauffeur van dit weekend Ron. Direct na de landing vertrokken we naar het Circuit om de verschillende activiteiten daar bij te wonen. Na de kwalificatie van de F1 waarin Max Verstappen een knappe 4e plek behaalde bracht Ron ons weer veilig naar ons hotel. Daar kon iedereen zich even opfrissen en na een mooie wandeling langs de haven van Barcelona werd er heerlijk en bovenal gezellig gedineerd in Barceloneta. Na het avondeten en een mooie avondwandeling werd er door een aantal collega’s nog wat Sangria genuttigd aan de Ramblas en vonden er goede en leuke gesprekken plaats. Toch lag iedereen keurig op tijd in bed want zondag was er weer een vol programma.

Nadat bijna iedereen op tijd in de ontbijtzaal was (een collega was de wekker vergeten te zetten) werd er gezellig gezamenlijk ontbeten en bracht onze Ron ons om 9 uur weer richting het circuit. Na de race van de Formule 3 werd onze collega Yara uitgenodigd door een van de coureurs om in de paddock een kijkje achter de schermen te nemen. De rest van ons bekeek de mooie race in de Formule 2 waarin Nederlands succes gevierd werd door winnaar Nick de Vries. Na een lekkere versnapering was het tijd voor het grote werk. Zou Max er voor kunnen zorgen dat de tweede keer die middag het Wilhelmus zou klinken? Stiekem hoopte we hier toch een beetje op. In bocht 1, precies waar wij zaten, werd Max in ronde 1 van plaats 4 naar 5 teruggeworpen maar na een fantastische inhaalactie in bocht 2 die we nog goed konden zien reed Max zich knap naar een 3e plaats. De rest van de wedstrijden bleken de Mercedessen zoals wel vaker helaas te sterk maar Max handhaafde zich knap op het podium.

Na afloop van de race bracht Ron ons zoals altijd veilig naar de luchthaven waar we laat op de zondagavond weer landen op Eindhoven Airport. Na thuiskomst snel naar bed. Op maandagochtend staan we uiteraard weer klaar voor onze professionals en opdrachtgevers om hard aan de slag te gaan en hopelijk wederom onze doelstelling succesvol te behalen zodat er volgend jaar weer een mooie trip in het verschiet ligt.