Het verschil tussen detachering en recruitment

Wanneer je als leidinggevende op zoek bent naar een specialist voor jouw afdeling kan je deze op verschillende manieren vinden en inzetten. Hoe je dit doet hangt af van het vraagstuk. recruitment en IT-detachering kunnen jou hierbij helpen. Wat het beste bij jouw zoektocht past leggen we in deze blog uit.

Wat is detachering?

Bij detachering huur je als opdrachtgever tijdelijk een professionals in van een detacheringsbureau. De duur van de inzet is afhankelijk van de duur van het project waaraan de specialist werkt. Tijdens deze periode blijft de professional in dienst van het detacheringsbureau.

Waarom kiezen voor detachering?

Detachering heeft veel voordelen. Een van de belangrijkste is dat je et het inhuren van professionals haal snel je specifieke kennis in huis. Deze specialisten zijn vaak op korte termijn beschikbaar en kunnen ondersteuning bieden en openstaande vraagstukken oplossen. Zo komt jouw IT-afdeling niet onder druk te staan.

In een eerder blog over IT-detachering beschreven wij hoe detachering werkt en wat de voordelen zijn voor opdrachtgevers. Wil je meer weten over detachering dan lees je hier meer.

Wat is recruitment?

Bij IT-recruitment besteed je het complete traject van werving en selectie uit aan een extern bureau. Het bureau gaat op zoek naar de professionals die aansluiten bij jouw wensen. Hiervoor maken zij een selectie van meest geschikte professionals en de opdrachtgever kan hier dan een keuze uit maken.

Waarom kiezen voor recruitment?

IT-recruitment heeft veel voordelen voor zowel opdrachtgever als professional. Het vinden van nieuw personeel kan namelijk een hele zoektocht zijn en kan jou als opdrachtgever veel tijd, werk en geld kosten. Ook voor een professionals kan het een hele opgave zijn om de juiste werkgever te vinden.

Het gehele traject uitbesteden kan een goede oplossing zijn om dit proces makkelijker te maken. Een gespecialiseerd bureau heeft immers de kennis, ervaring en het netwerk om voor een opdrachtgever snel een geschikte professional te vinden. Zij weten de juiste paden te bewandelen om snel resultaat te boeken. Dat kan binnen een markt waar veel schaarste heerst, zoals de IT-sector, veel tijd en kosten besparen.

Past detachering of recruitment bij mij?

Of je op zoek bent naar een professional voor een tijdelijk project, of juist zoekt naar een professionals die een vast onderdeel van jouw organisatie wordt, bepaalt of detachering of recruitment de juiste oplossing is voor jou. Twijfel je nog over recruitment en detachering? Misschien is een detavast-constructie dan iets voor jou.

Bij G-Nius hebben wij sinds 2002 ervaring in het vinden en inzetten van IT-professionals. Dit doen wij doormiddel van IT-detachering, detavast of recruitment (werving en selectie). Wij zijn gespecialiseerd in het invullen van openstaande vraagstukken en vacatures op het gebied van IT en business. Daarnaast kunnen wij onze opdrachtgevers ook ondersteunen bij het vinden van specialisten op het gebied van HR, marketing, recruitment en sales.

Ben je benieuwd hoe G-Nius jou kan helpen bij het vinden van geschikte professionals? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel of Whatsapp naar 073-610 14 69 of mail naar info@g-nius.nl om een afspraak met hem te maken.