20 jaar G-Nius: Historische locaties

In de afgelopen 20 jaar is er veel veranderd, zo ook de locaties van waaruit wij hebben gewerkt. Deze keer kijken we terug naar deze bijzondere en historische locaties in het centrum van ‘s-Hertogenbosch.

Het begon ruim 20 jaar geleden allemaal vanuit een kantoor bij Gijs-Jan Deenen thuis. Maar er was behoefte naar een externe locatie en als snel werd er een nieuwe werkplek gevonden. Medeoprichter Walter van Dijk vond een kamer in de Gasthuisstraat in ’s-Hertogenbosch.

Gijs-Jan; “We zijn daar gaan werken met z’n tweeën, soms met z’n drieën. Op een gegeven moment kwam de benedenverdieping beschikbaar. Dat vonden wij destijds een hele grote investering. Helaas mochten we er niets aan doen, geen netwerkbekabeling of andere aanpassingen. De ene keer deed de verwarming het wel, de andere keer niet en was het ijskoud.”

Per toeval ontdekte Gijs-Jan in 2006 een pand in de Sint. Josephstraat, de oude pastorie naast de Orangerie. De Orangerie is een evenementenlocatie in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Dit was ook de reden dat het al lang te koop stond. Niemand wilde wonen naast een feestlocatie. Voor G-Nius vormde dit geen probleem omdat de feesten buiten kantooruren plaatsvinden.

Gijs-Jan: “Ik heb direct de gemeenste gebeld of de vergunning omgezet kon worden van wonen naar wonen en werk. Ze zeiden heel snel ‘ja’. Toen hebben we het gekocht en verbouwd. Op deze locatie hadden we ongeveer 8 werkplekken. En we hebben daar nooit last gehad van de feesten en partijen. Alleen van het geluid het legen van de glasbak, daar schrokken we wel eens van.”

Door groei en behoefte aan meer ruimte is Gijs-Jan gaan zoeken naar een nieuwe kantoorlocatie. Deze zoektocht duurde dat niet lang. Na een grote verbouwing werd het pand in de Sint Jorisstraat in 2008 het nieuwe kantoor. Het is prachtig historisch pand midden in het centrum van ’s-Hertogenbosch met veel licht en ruimte.

Gijs-Jan: “Ik vind het hier heel erg prettig, midden in de stad en toch een rustige omgeving om te werken. Natuurlijk kan het parkeren praktischer voor de deur bijvoorbeeld maar dan moet je naar een industrieterrein. Maar daar mis je de sfeer, je gezicht en het wandelen door de stad.”

We zijn trots op ons kantoor en we laten het dan ook graag aan je zien. Dus ben je benieuwd naar onze werkplek? Kom dan gewoon eens langs en we leiden je graag rond.