IT Detachering Den Bosch voor opdrachtgevers

Wat is recruitment consultancy

Het vinden van het juiste talent een cruciale factor is voor het succes van de onderneming. Echter kan het een tijdrovende en complexe taak zijn om geschikte kandidaten te vinden en te selecteren. Dat is waar recruitment consultancy van pas komt. In deze blog leggen we uit wat recruitment consultancy is. En hoe het kan helpen de beste professionals voor jouw team te vinden.

Hoe werkt recruitment consultancy

Recruitment consultancy is een dienst waarbij een recruitment consultant wordt ingehuurd. Dit kan op basis van interim recruitment en op basis van Recruitment Process Outsourcing (RPO). Een recruiter, of een team van recruiters, helpt bij het vinden en selecteren van geschikte kandidaten voor een bepaalde vacature(s) binnen een onderneming.

Voordelen van recruitment consultancy

Het vinden van de juiste professional voor een bepaalde functie kan een uitdaging zijn. Het kan veel tijd en middelen in beslag nemen om geschikte kandidaten te vinden, te screenen en te interviewen. Het proces uitbesteden kan veel zorgen en kosten uit handen nemen. We zetten de voordelen van recruitment consultancy voor op een rij.

Kostenbesparing
Recruitment consultancy kan kosteneffectief zijn. Per aanvraag wordt bekeken welke ondersteuning het beste aansluit. Door maatwerk te bieden worden onnodige kosten vermeden. Het kan ook helpen bij het minimaliseren van de kosten die gepaard gaan met het inhuren van de verkeerde professional.

Tijdbesparing
Recruitment consultancy helpt bij het besparen van tijd. Het vinden en selecteren van geschikte kandidaten is een de tijdrovende taak. Door het uitbesteden van deze werkzaamheden blijft er tijd over om te focussen om andere taken.

Expertise
Recruitment consultants hebben uitgebreide kennis en expertise op het gebied van recruitment en de markt. Ze helpen ondernemingen bij het vinden van de juiste professional voor een bepaalde functie. Daarbij kunnen zij waardevol advies geven over wervingsstrategieën.

Toegang tot een groter netwerk
Door gebruik te maken van externe recruitment consultants krijg je toegang tot een nieuwer en groter netwerk van kandidaten. Dit kan helpen bij het vinden van geschikte kandidaten die anders misschien niet beschikbaar zouden zijn.

Vermindering van risico’s
Recruitment consultants hebben ervaring met het screenen en interviewen van kandidaten en kunnen helpen bij het selecteren van de beste kandidaat voor de functie. Hiermee worden risico’s van het inhuren van de verkeerde professional geminimaliseerd.

Interim recruitment of RPO bij G-Nius

Onze recruiters kunnen enkele vacatures óf het volledige recruitmentproces uit handen nemen. Samen met onze opdrachtgever kijken welke vorm van recruitment aansluit bij jouw verwachtingen.

Interim recruitment
Recruiters worden tijdelijk onderdeel van jouw onderneming. Ze pakken het volledige proces op en gaan namens jouw onderneming op zoek naar geschikte professionals. Interim recruitment is een belangrijk onderdeel van het HR-proces en wordt vaak gebruikt door ondernemingen die flexibiliteit en snelheid nodig hebben bij het invullen van vacatures.

Recruitment Process Outsourcing (RPO)
Onze specialisten weten als geen ander wat er nodig is om het recruitmentproces te optimaliseren. Hiervoor verdiepen zij zich in de bedrijfscultuur en kijken zij naar waar verbeterpunten binnen het proces liggen.

Doormiddel van RPO bouwen onze recruitment specialisten mee het toekomstbestendig houden van de onderneming.

Ben je benieuwd hoe wij op basis van recruitment consultancy jouw onderneming kunnen laten groeien? Bekijk hier de mogelijkheden. Of maak vrijblijvend een afspraak met een van onze Business Managers.